ARHITECTURA VERDE – Soluţii pentru îmbunătăţirea confortului rezidenţial şi al spaţiului urban în general

Căutarea confortului locuirii în sec XX a reprezentat o goanna continuă pe curba ascendentă a progresului tehnologic. Asigurarea telecomunicaţiilor, racordarea la sistemele de utilităţi , izolarea termică şi fonică a clădirilor au creat treptat insule citadine  independente de mediul natural. Această alienare, mai mult sau mai puţin voită, şi-a lăsat amprenta asupra spaţiilor urbane, prin creşterea concentraţiilor de dioxid de carbon, noxe , praf atmosferic şi factori alergeni , afectând calitatea aerului , apei şi solului din zonă sau din proximitate . Imaginea urbană a avut şi ea enorm de mult de suferit în urma acestei dezvoltări ,de multe ori întâmplătoare şi haotice crearea în unele zone a unui amestec grotesc de nou şi vechi , de clasic şi extravagant, de calitate şi kitsch.

În bază aceluiaşi progres, sec XXI orientează interesul general către readucerea naturii în oraşe printr-o serie de soluţii inovative ce rezolvă parţial problemele generate de consumismul predominant.

Green building

Arhitectura verde

Acestea sunt :

  • Grădini verticale
  • Grădini interioare
  • Acoperişuri verzi
  • Acoperişuri “albastre”
  • Jocurile de apă
  • Jocuri de apă pentru interior

În săptămânile ce vor urma, vom completa cu unul sau mai mlte articole fiecare dintre aceste categorii. Vă încurajăm să ne ajutaţi să completăm informaţiile prezentate, fie cu sugestii de noi categorii şi  articole , fie cu informaţii/ ponturi pe care să le urmăm  sau documentaţii de cercetat pentru a realiza un tablou cât mai complet al acestei tematici extrem de actuale şi presante.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Produse si solutii avangardiste și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s