Review EXPOFLOWERS & GARDEN 2011

Acum că am reuşit să ne liniştim puţin, vă putem împărtăşi ce a însemnat experienţa EXPOFLOWRES & GARDENS 2011  pentru  Arta Grădinilor. Pentru cei ce nu cunosc evenimentul, este vorba despre unul dintre cele patru târguri desfăşurate în complexul ROMEXPO în perioadă 8-12 iunie 2011.

Expunerea evenimentului a lăsat de dorit destul de mult în condiţiile în care mulţi dintre vizitatori nu ştiau decât de târgul AMBIENT, cel de amenajări interioare, aflând apoi la faţa locului că este vorba despre un târg internaţional complex, ce cuprindea şi amenajări exterioare , antichităţi şi produse  de larg consum, adică EXPOFLOWERS & GARDENS, TIBCO şi ANTIQUE MARKET.

După îndelungi negocieri , detalieri, explicaţii tehnice şi dosare predate celor de la Romexpo, am reuşit într-un final să obţinem spaţiul dorit, de 60 mp şi să validăm soluţia de amenajare propusă. Exigenţele organizatorilor păreau justificate în condiţiile în care , pentru buna desfăşurare a târgurilor trebuie asigurată securitatea vizitatorilor şi a expozanţilor. Ironia sorţii ne-a făcut, însă, să realizăm cât de mult contează de fapt asemenea precauţii şi cât de superficial sunt tratate încă în România acest gen de probleme. Astfel, în ziua a doua a expoziţiei, 09.06.2011, furtuna puternică din capitală a lovit şi Romexpo, cauzând destule pagube, cea mai mare parte datorându-se neglijenţei expozanţilor, dar şi organizatorilor pentru lipsa de precauţie .

Mai exact, un cort cu structură metalică, cu o suprafaţa de 30 mp şi înalt de cca 5m , complet neancorat, a fost împins de vântul puternic printre celelalte standuri, dărâmând în calea sa diverse exponate. Vigilenţa colegilor noştri a făcut ca uriaşul cort să fie oprit înainte de a se răsturna şi a mătura în cale totul. Dacă ar fi scăpat de sub control, cu siguranţă bilanţul daunelor ar fi fost mult mai mare, întrucât standul de pe care s-a deplasat se afla chiar la aleea principală din faţa pavilionului central, având în spate toate celelalte platforme cu expozanţi.

Furtuna Romexpo 9 iunie

Trecând cu vederea neplăcerile produse de fenomenele naturale, reala dezamăgire a fost mişcarea extrem de slabă din cadrul ExpoFlowers & Garden. Cu un număr foarte redus de participanţi, a fost cu mult sub aşteptările organizatorilor , ale vizitatorilor şi chiar ale celorlalţi expozanţi. Motivele cumulate au fost : schimbarea datei târgului de către organizatori, mediatizarea insuficientă a evenimentului, nemulţumirile legate de preţurile de închiriere a spaţiilor şi condiţiile impuse, etc. Astfel, ExpoFlowers s-a compus din 3-4 standuri ce prezentau soluţii pentru piscine supra şi subterane,3 cu elemente de fier forjat , 4 cu mobilier din lemn pentru grădină şi terase, 2-3 de vânzare flori şi arbuşti en-detail. standurile Brico Store, ALPAB şi , lângă acestea, standul Arta Grădinilor şi Concept Garden, singurul ce oferea servicii complete pentru grădini, incluzând proiectare, amenajare, întreţinere şi consultanţă. Reprezentanţii altor societăţi similare au preferat participarea sub formă de vizitatori.

Cu toate acestea, putem spune că nu regretăm participarea, întrucât ne-a adus cu un pas mai aproape de scopurile noastre şi ne-a permis promovarea unor produse mai puţin cunoscute publicului larg din România, precum grădinile verticale şi acoperişurile verzi. Am cunoscut, din nou, posibili colaboratori, oameni interesanţi şi interesaţi cu adevărat de problematica arhitecturii peisagere şi implicaţiile acesteia atât în plan privat cât şi public, oameni cu o dorinţă reală de a schimba şi îmbunătăţi mersul lucrurilor în acest domeniu în România.

În acest sens, dorim să menţionăm participarea Universităţii “Ion Mincu” din Bucureşti, mai bine reprezentată la această ediţie. Institutul a susţinut evenimentul pe toată durata desfăşurării acestuia, organizând, totodată, în zilele de 9-10 iunie conferinţe interesante, dedicate exclusiv temelor actuale de peisagistică şi design , susţinute de o suită întreagă de profesori, atât tineri , cât şi mai în vârstă. Întreaga mişcare sugerează conturarea unei poziţii comune, unitare în faţă problemelor cu care se confruntă profesioniştii în domeniu, dar şi beneficiarii acestora.

Vă prezentăm în continuare câteva imagini cu standul nostru din cadrul ExpoFlowers & Garden , cu menţiunea că sursa imaginilor din timpul furtunii este  : http://www.click.ro/news/bucuresti/Furtuna-Bucuresti_5_1190930897.html

Am dorit să ilustrăm succint cât de multe se pot realiza, chiar şi pe o suprafaţa mică de teren (60mp) şi să cuprindem o gamă cât mai mare din produsele şi serviciile oferite de societatea noastră : proiectare şi amenajare complexă, material dendrologic de cea mai înaltă calitate, importat din Italia, finisaje şi elemente decorative deosebite şi, nu în ultimul rând, soluţii creative de top. Contrar aşteptărilor, “vedeta” nu a fost nici peretele viu, nici reprezentarea acoperişului verde, ci bărcuţa prezentă pe “plaja” înconjurată de bambuşi, ce a stârnit interesul unui număr foarte mare de persoane.

Vom lăsa imaginile să vorbească în locul nostru, cu mulţumirile de rigoare pentru cei care ne-au sprijunit pe parcursul evenimentului şi, nu în ultimul rând, pentru cei care ne-au vizitat.

stand Arta Gradinilor

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Expozitii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s