Peluza englezeasca

O amenajare reuşită nu trebuie să “îmbrace” neapărat întreg spaţiul unei grădini. Ea poate veni doar ca o soluţie de reorganizare a circulaţiilor, de zonificare a activităţilor sau de creare a unor alveole speciale, a unor puncte de interes. În cazul lucrării noastre din Braşov, geometria spaţiului, bugetul şi cerinţele beneficiarului au creat o zonă de intervenţie cu suprafaţa de cca 200 mp, cuprinzând aleea principală de acces, peluza din partea stângă şi aliniamentul din dreapta.

Deşi întreaga suprafaţă a fost sistematizată, interesul a fost preponderent focalizat pe un singur punct : crearea unui mic spaţiu de relaxare cu aspect decorativ, susţinut vizual de finisajele utilizate pentru alee şi borduri. Climatul zonei, geometria şi poziţia peluzei în grădină au influenţat alegerea soluţiei şi a plantelor utilizate.

Rezultatul : “english flower-bed” sau, tradus şi interpretat, o “bordura” de tip englez. Adică o delimitare de formă fluidă între spaţiul de circulat şi cel de relaxare, constituind dintr-un a€œparter vegetal”, marcat de finisaje vizibile,în culori puternice. Pentru a definitiva imaginea şi funcţionalitatea zonei de odihnă, au fost adăugate câteva elemente suplimentare de mobilier, precum : o băncuţă simplă, din piatră şi o fântână miniaturală, unite de o alee cu pietriş alb şi un vas ceramic pentru flori. Pentru unitatea compoziţiei, aleea din pietriş alb respectă modelul general organic, iar dispunerea corpurilor de iluminat urmăreşte forma bordurii.

Acest articol a fost publicat în Lucrari executate, Portofoliu și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Peluza englezeasca

  1. Pingback: Portofoliu | artagradinilor

Lasă un comentariu