Tablouri Vii

Tablourile Vii – Gradina verticala inteligenta

Notiunea de gradina verticala, desi nu este inca foarte utilizata in Romania, este destul de bine cunoscuta, in special pentru pretul destul de piperat , inaccesibil multora. Echipa noastra doreste schimbe aceasta imagine, printr-o propunere ingenioasa, extrem de simpla : miniaturizarea.

Propunerea a imbracat forma unor adevarate opere de arta organica, unice, pe care le-am numit Tablouri vii.

Ce sunt Tablourile vii?

Precum gradinile verticale clasice, tablourile vii aduc un colt de natura in viata dumneavoastra pentru a va putea bucura de beneficiile plantelor fara ca ingrijirea acestora sa va solicite in vreun fel.

Cu ce difera ?

Pe langa evidenta miniaturizare, tablourile vii prezinta o serie de elemente noi , menite sa va sporeasca experienta oferita de aceste solutii ecologice de redecorare:

  •  Rama de delimitare pentru un aspect estetic imbunatatit si protectie antibacteriana
  •  Compozitii artistice realizate din plante cu proprietati purative deosebite
  •  Sistemele unice de ingrijire ale plantelor, neracordate la nicio  sursa conventionala de apa sau energie, ceea ce le face practic entitati independente, fara a consuma resurse energetice.

 

Tablou Viu micTablou Viu mediu

 

 

 

Cum functioneaza ?

Desi in mare elementele componente raman aceleasi ca la gradinile verticale clasice, miniaturizarea tablourilor si caracterul lor autonom au impus modificari majore la nivelul sistemului de irigatii si al aspectului estetic general. Componentele majore ale sistemului sunt urmatoarele :

  1. Rama :  Este fixata in partea frontala de recipientul din plastic pentru apa. Rama lasa impresia unei compozitii organice din care se desprind plantele.
  2.  Saculetul cu substrat : Inima sistemului Tablou-viu. Este un recipient echipat cu un sistem de irigatii pe baza de fitil. Contine un substrat natural in care plantele isi dezvolta radacinile.
  3. Rezerva de apa : Permite fitilului din bumbac sa irige continu plantele. Un sistem de irigatii cu adevarat automat! In laterala ramei se gaseste un indicator ce monitorizeaza constant nivelul apei din rezervor pentru ca dumneavoastra sa stiti cand trebuie umplut la loc.

Care sunt avantajele tablourilor vii?

Autonomie si simplitate                                           

Sistemul de irigatii este complet autonom. Singura operatiune de intretinere se rezuma la umplerea cu apa a rezervorului cand indicatorul lateral anunta golirea, iar plantele vor prospera.

Compozitiile Tablou-viu se comercializeaza cu toate elementele deja montate si plantele deja crescute. Saculetii cu plante sunt precultivati si testati in serele de productie.

Mobilitate         

Tabloul se poate muta oriunde, dupa dorinta. Nefiind racordat la niciun fel de sursa externa, il puteti pur si simplu desprinde de pe perete si muta in alta parte, precum un tablou clasic

Durata                

Platele se inradacineaza in sol natural; Tabloul-viu este , de fapt, un ghiveci inteligent in plan vertical. Durata de viata este cea normala a plantelor, in functie de specie. Avem si acum saculeti preplantati in anul 2007 ce continua sa creasca!

Originalitate

O noua dimensiune a artei naturale. Cand dorim si avem nevoie de natura in jurul nostru dar spatiul nu ne prea permite, Talbloul-viu este solutia estetica ideala, cu  ingrijire minima, dar beneficii foarte mari, purificand aerul din incaperi.

Beneficiul pentru sanatate datorita efectelor purificatoare ale plantelor si elementelor ce le compun 

Clorofila plantelor absoarbe monoxidul de carbon emis de sursele de incalzire

Iedera elimina  benzenul prezent in agentii de curatare si in fumul de tigara si de asemenea si triclorethilenaprezenta in vopsele si solventi

Rama este finisata cu vopsea antibacteriana ce nu lasa microorganismele specifice plantelor sa se raspandeasca dincolo de perimetrul delimitat.

Accesibilitate

Redimensionarea elementelor si eliminarea partilor electronice ale sistemului clasic de irigatii au facut posibila reducerea costului de productie si, implicit a celui de distributie. Astfel, in lumina sarbatorilor ce se apropie tablourile-vii se pot transforma in cadoul ideal pentru cei dragi : estetice, usor de intretinut, cu proprietati de filtrare a atmosferei.

Forma de prezentare si livrare a produsului

Pentru a indeplini toate conditiile enumerate mai sus, expertii nostri au venit cu o serie de combinatii prestandardizate in ceea ce priveste dimensionare tablourilor si compozitiilor de plante. Cu toate acestea, am reusit sa obtinem 165 de posibile combinatii, utilizand 3 formate, 14 finisaje si 6 compozitii de plante, pentru ca dumneavoastra sa puteti alege varianta preferata.

Dimensiunile disponibile sunt :

Mic 31 x 31 cm

Tablou viu

Mediu 37 x 58

Livrarea se face in ambalaje de carton a caror dimensiune variaza in functie de produsul ales. Fiecare pachet vine insotit de elemente de prindere specifice : suruburi, placute de prindere, etc

Modalitatea de aplicare pe perete difera in functie de dorinte. Astfel, Placuta se poate prinde fie de rama, fie de perete, cu suruburi, urmand apoi sa se atarne rama de ea. La cerere, se pot livra distantiere suplimentare pentru a preveni lipirea tabloului de perete

Pe cutie, respectiv pe produs, se gasesc si scurte instructiuni, referitoare la montaj si ingrijirea plantelor, in cazul in care exista mentiuni speciale pentru vreuna din specii.

Mai multe detalii despre produs si modalitati de achizitionare gasiti pe site-ul nostru : http://www.artagradinilor.ro sau contactandu-ne direct prin email sau la numerele de telefon afisate pe site.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Produse si solutii avangardiste și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.